O familie de broaste testoase a hotarat sa mearga la un picnic. Testoaselor, fiind in mod natural lente, le-au luat sapte ani sa se pregateasca pentru mica lor iesire. In sfarsit familia a plecat de acasa, pornind spre locul potrivit de picnic. In ce de-al doilea an al calatoriei, l-au si gasit.

 

Aproximativ sase luni, au curatat zona, au despachetat cosul de picnic si au terminat aranjamentele. Apoi au descoperit ca au uitat sarea. Toti au fost de acord ca un picnic fara sare ar fi un dezastru. Dupa o lunga discutie, cea mai tanara broasca a fost desemnata sa se intoarca acasa dupa sare. Desi era cea mai rapida, broasca a refuzat incepand sa planga in cochilie.

Intr-un final, dupa multa munca de convingere, a acceptat cu o singura conditie: nimeni nu mananca pana la intoarcerea sa!

Familia a consimtit si astfel a pornit la drum. Au trecut trei ani si broasca testoasa nu s-a intors…cinci ani … sase ani…apoi in al saptelea an de absenta, cea mai batrana dintre testoase nu a mai rezistat, si a inceput sa despacheteze un sandwich.
In acel moment, tanara broasca a iesit brusc din spatele unui copac: ”Vezi, stiam ca nu vei astepta! Acum chiar ca nu ma mai duc dupa sare!”

Morala acestei povesti: Actioneaza! nu astepta ca lucrurile sa mearga in directia de care iti este frica, nu astepta ca cei din jur sa dea gres doar pentru a le demonsta ca ai avut dreptate!

De multe ori suntem atat de atenti la ce fac altii, incat noi insine nu mai facem nimic, nu mai actionam, nu mai mergem pe calea noastra! Ia atitudine, nu risipi timpul asteptand ca altii sa o dea in bara.