Majoritatea dintre noi am vizitat o gradina zoologica sau am vizionat un spectacol de circ. Si am avut sansa sa vedem un pinguin. Cu siguranta sunt foarte dragalasi. Dar, probabil la o privire mai atenta am gandit: “Saraca creatura – are aripi prea mici, nu poate zbura, picioarele sunt ciudate, se deplaseaza extrem de greu…”

Situatia se schimba insa radical in momentul in care pinguinul este in apa – in mediul sau preferat.

“Designul” lor este extrem de eficient pentru deplasarea in apa, au o viteza si o eficienta extraordinara (cu energia echivalenta unui litru de combustibil poate inota 2500 km). Pinguinii sunt inotatori si vanatori excelenti, fiind mai avansati decat orice a construit omenirea pana in prezent.

La fel cum un pinguin are nevoie de un mediu potrivit (apa), la fel si noi,  oamenii  avem nevoie de un mediu in care sa ne putem utiliza si dezvolta abilitatile.  In momentul in care constientizam care ne sunt calitatile si punctele slabe, identificam mediul si conditiile potrivite pentru a fi performanti si reusim sa gasim sau sa contruim acest mediu avem sanse mari sa avem succes,  sa avem o performanta excelenta si sa ne valorificam potentialul.

Gandeste-te la calitatile tale pentru o clipa…  Esti in cel mai potrivit mediu pentru a le valorifica?

(sursa: Eckart von Hirschhausen)