„Do something to move yourself toward your major goal every day.”
Brain Tracy

Toamna aceasta am avut ocazie de a participa la un workshop sustinut de Brian Tracy, un om impresionant si un orator deosebit, care a motivat si a influentat o multime de oameni sa atinga performanta si sa aibe succes in ceea ce si-au propus. A fost o reala placere sa-l cunosc personal si sa-l ascult!

Iata 7 idei desprinse din cadrul acestei intalniri:
1. FOUR ways to change your life:
Do MORE of some things;
Do LESS of other things;
START doing something new;
STOP doing some things alltogether.
Gaseste lucrurile care te ajuta, concentreaza-te pe acestea. Renunta sa faci din lucrurile care nu au valoare, care nu au nici o contributie la indeplinirea scopurilor tale.
Atunci cand lucrurile nu merg cum ar trebui incearca sa schimbi ceva, sa gasesti ceva nou- multe firme aleg un model de business gresit, deseori sunt constienti de asta dar nu fac nimic in acest sens pentru ca sunt intr-o zona de confort care ii impiedica sa schimbe ceva.

2. The potential consequences of your thinking makes thinking the most important and valuable activity you engage in.
Inainte de a raspunde la un stimul, gandeste! Greselile in afaceri se fac de cele mai multe ori pentru ca la un moment dat ai luat o decizie pripita fara sa stai pe loc, sa te gandesti, sa analizezi situatia.

3. The quality of your product/service determines 90% of business success. Your product/service quality is the key determinant of your reputation.
Calitatea determina reputatia, iar reputatia este cel mai de pret bun al companiei tale! Investeste in calitatea muncii tale!
Cum poti sa devii mai bun? Cum poti stii ce anume trebuie imbunatatit? Foarte simplu: discuta cu clientii tai! Intreba-i direct cum poti sa ii faci mai fericiti si iti vor raspunde!

4. Your competition determines your level of sales, the prices you charge, and how much money you make.
Cand ai un rival mai bun decat tine nu il desfiinta, invata de la el si imbunatateste-ti strategia, urmareste-l ce face si de ce are succes. Intotdeauna fi pozitiv, daca un client apreciaza un competitor, arata-ti respectul fata de compania in cauza. Clientul se va deschide fata de tine atuncicand esti pozitiv si se va retrage cand esti negativ.

5. Differentiation- „Your unique selling proposition”
In ceea ce priveste produsul sau serviciul oferit de tine trebuie sa existe o diferentiere majora care sa te faca sa ai cea mai buna propunere de pe piata. Daca nu ai, trebuie sa gasesti repede ceva. Daca nu gasesti, mai bine renunti pentru ca nu ai nimic deosebit. Uneori poti fi chiar tu acel element unic.

6. Your succes in business will be determined by the people who work for you more than any other factor.
„Ai invita aceasta persoana la tine acasa?” puneti aceasta intrebare atunci cand ai un interviu cu un potential angajat. Daca raspunsul tau este DA atunci poti sa angajezi persoana respectiva. Daca insa raspunsul tau este NU atunci renunta la el.
Concediaza-i rapid pe cei pe care nu ii consideri potriviti. Recruteaza-i pe cei mai buni, pregateste-i si motiveaza-i!

7. Your level of skill and experience is the key factor in business success.
Citeste continuu materiale bune, invata si mai ales punele in practica. Daca faci acest lucru, lumea din jurul tau se va schimba.
Daca nu incerci sa inveti mereu lucruri noi, atunci lumea ta interioara va ramane la fel si implicit si cea exterioara. Cu cat lucrezi mai mult pe interior cu atat cresti pe exterior.