Povestea gainii cu ouale de aur este cunoscuta: un taran sarac gaseste o gaina, o duce acasa. A doua zi aceasta ii face un ou de aur. Se mira, nu ii vine sa creada. Merge cu oul la oras, il verifica. Afla ca este intr-adevar de aur, il vinde si se bucura. A doua zi, povestea se repeta: un nou ou de aur, vandut si el. Si asa mai departe, zi dupa zi.

Omul devine bogat, o duce foarte bine, isi indeplineste o multime de dorinte.

Dar, intr-o zi ii vine o idee: de ce sa astepte ca gaina sa faca doar cate un ou? Si taie gaina, sa scoata toate ouale deodata. Surpriza: nu gaseste nimic. Si ramane fara gaina.

In timp cade in depresie, se imbolnaveste, sufera. Pierde toti banii…

Din pacate, frecvent se intampla asta si in viata reala. Unii dintre noi, destul de multi, gasim propria “gaina de aur”. O meserie, un loc de munca, o afacere, un prieten sau un grup, o familie. Dar nu avem rabdare. Si nu avem grija de “gaina noastra” si de ouale ei de aur.

Sa luam exemplul unui restaurant de succes: arata bine, are personal profesionist (la bucatarie, servire sau promovare), are clienti si produce profituri frumoase. Ce se intampla uneori? Devenim neglijenti. Sau vrem sa castigam mai mult. Si mai repede. Si neglijam aspectul restaurantului sau curatenia. Nu mai acordam atentie servirii si relatiilor cu clientii. Portiile devin mai mici. Mancarea mai proasta. Unii angajati cheie pleaca. Si ucidem “gaina de aur”.

Voi ati gasit propria “gaina de aur”. Aveti rabdare? Cum o ingrijiti?