Intr-o casa plina de soareci singurul lucru ce statea in calea fericirii si a libertatii depline a acestora era o pisica mare si batrana. Astfel, intr-o noapte toti soarecii s-au adunat si au decis sa gaseasca o solutie impotriva pisicii: ”Cum putem scapa de pericolul de a fi prinsi de pisica?” se intrebau acestia.

Dupa multe discutii au gasit si votat o idee geniala: vor atarna un clopotel la gatul pisicii astfel incat oriunde ar pleca, clopotelul i-ar avertiza de pericol, in cazul in care aceasta se afla prin apropiere. Toti soarecii au sarit in sus incantati si au aplaudat aceasta idee geniala. Bucuria a durat pana cand unul dintre ei a intrebat ”Si cine va atarna clopotelul la gatul pisicii?”
S-a facut liniste.

Morala acestei povestioare este faptul ca uneori poate fi usor sa venim cu idei geniale, dar nu este la fel de usor sa le si punem in aplicare. Este nevoie de mult curaj si determinare.

De aceea pregatirea si urmarirea procesul de executie este cruciala. Fiecare pas, fiecare etapa este importanta si trebuie stabilita cu atentie: de la identificarea resurselor necesare pentru a realiza proiectul, alegerea celor mai potriviti oameni, stabilirea celui mai bun moment pentru a demara actiunea, stabilirea modului in care sarcinile vor fi distribuite, pana la claritatea in directionare si identificarea corecta a problemelor, pregatirea unui plan de follow-up si feedback.

Urmariti cu atentie implementarea unei idei noi si nu omiteti nici un detaliu pentru a obtine rezultatul dorit. Intotdeauna va exista un risc atunci cand incercati sa puneti in aplicare o idee indrazneata, dar aveti curaj si incredere in voi si in echipa voastra!