Am asteptat cu emotie si nerabdare intalnirea cu John. Ne “cunosteam” deja bine din carti si din materialele de pe platforma JMT. Dar (cum banuiam de altfel) intalnirea live avea sa fie cu totul deosebita.

Prezentarea fost plina de energie, sfaturi si experiente impartasite, dintre care as vrea sa impartasesc 7 idei.

1. The more you know, the more you know you don’t know.

Pe masura ce inveti, te dezvolti si incepi sa intelegi devii mai constient de ceea ce nu stii. Accepti acest lucru, il constientizezi si cauti sa te dezvolti in continuare. Astfel dezvoltarea devine intetionata si continua.

2. If you are excited about what you did five years ago, you are in trouble.

Trebuie sa fim preocupati de prezent si orientati spre viitor. In momentul in care suntem concentrati pe trecut si mandri de ce am realizat in urma cu 5 ani, inseamna ca nu am evoluat suficient.

3. Evaluated, validated experience is the best teacher.

Ceea ce ni se intampla in viata, experienta traitanu este suficienta. Invatam cu adevarat din experienta evaluata, certificata de rezultate si consecinte pozitive.

4. Leader vs Boss

Liderul da valoare colaboratorilor, ii asculta, intelege si ajuta sa se dezvolte. Un sef traditional, bazat doar pe autoritatea data de pozitia formala, ia valoare din cei din jur. Tu ce fel de conducator iti propui sa fii?

5. Average people get nervous when others do something else than average.

Ai fost in situatia d ea fi criticat sau barfit de cei din jur? Uite ce spune John: Oamenii mediocri devin nervosi si nesiguri in momentul in care altii fac lucruri deosebite, altfel decat ei.

6. Respect is always earned on difficult ground.

Ca si lider, ai nevoie de respectul celor din jur. Iar acest respect nu il primesti gratuit, de la sine. Mai mult, respectul se castiga in situatii dificile, cand iti poti dovedi valoarea si puterea.

7. The biggest gap in life is between knowing and doing.

Aud de multe ori in jurul meu, rostit cu mandrie sau superioritate: “Eu stiam aceste lucruri! Nu sunt noi pentru mine.” Este extraordinar, dar … tocmai aici este problema. Ce faci cu ceea ce (sustii) ca stii.
In viata cel mai important lucru nu este neaparat ce stii. Este mult mai important cum pui in practica ceea ce stii. Fara actiune, fara implementare, ceea ce stii nu are nicio valoare.